Hällebergsskolan, Ljungskile, söker ny rektor

Hällebergsskolan är en konfessionell skola på kristen grund som ligger i Ljungskile i Uddevalla kommun. Skolan startade 1992 och verksamheten består av grundskola F-9. På skolan går det idag cirka 90 elever. Skolledningen består av rektor och en biträdande rektor.

Skolan erbjuder ett utvecklande och engagerande arbete där du som rektor finns nära till för kollegor, elever och vårdnadshavare. Skolan har en hög andel legitimerade lärare.

Kompetenskrav
Vi söker en rektor som är tydlig, närvarande och engagerad. Du är kommunikativ och ger ansvar men ger också feedback och följer upp. Du har ett pedagogiskt ledarskap och tar ansvar för elevernas lärande och resultat. Du värdesätter ett nära ledarskap och skapar goda relationer med elever, medarbetare och föräldrar och har varje elevs bästa i fokus.  Du har förmåga att bygga vidare på det utvecklingsarbete som finns på skolan samt att värna och utveckla den kristna profilen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och dokumenterad skolledarerfarenhet.
Du ska vara väl förtrogen med LGR 11 och skolans regelverk. Genomgången rektorsutbildning motsvarande statliga rektorsprogrammet är meriterande.

Arbetsuppgifter/uppdrag

• Leda det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan
  • Leda verksamheten mot ökad måluppfyllelsen för eleverna
  • Se till att skolan arbetar mot gemensamma mål
  • Arbeta tillsammans med medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för
    idéer och förslag
  • Utveckla visioner och tydliga mål för verksamheten i dialog med medarbetarna
  • Leda det systematiska kvalitetsarbetet och ansvara för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas
  • Utveckla den kristna profilen på skolan
  • Undervisning kan komma att ingå i tjänsten

Vi erbjuder

• en fin arbetsmiljö med goda kollegor
  • en mindre, personlig skola där barn och vuxna blir sedda
  • en skola där du får möjlighet att påverka och utvecklas i din yrkesroll
  • en skola med hög lärartäthet och ett väl fungerande elevhälsoteam

Tjänsten är på 50-100%.

Välkommen med din ansökan till Robert Åberg, ordförande för Hällebergsförsamlingen, som är huvudman för skolan. Du når honom enklast på robert.aberg@halleberg.se. Har du frågor är du välkommen att ringa Robert på 0793-100 474.